CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Vega Spareribs

Cheeky Vega Blog


Een verstokte carnivoor, hou je er niet meer voor de gek. Maar voor een vegetariër die ook wel een keer iets wil eten dat op vlees lijkt, of de vleeseter die moet worden overtuigd dat vegavlees heel lekker kan zijn, voor díe mensen is dit gerecht perfect.


Het is eigenlijk mijn best gelukte namaakvleesrecept dat ik in mijn repertoir heb. En dan heb ik hem niet eens zelf gemaakt, want voor dit recept gaat alle eer naar Jeroen.


Ingrediënten

-Vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager. (3 bakjes voor 4 personen)

-olie/bak-en-braad

-1 (rode) ui in dunne reepjes gesneden

-4 tenen knoflook kleingesneden

-sojasaus

-bbq-saus (wij hebben Chipotle-bbq-saus)

-eventueel pijnboompitten

-nepjus ( ik gebruik vegetarische juspoeder die je maakt met water)


Bereiding

Nepkip in een paar minuten in bak-en-braad-boter of in olie op hoog vuur flink bruin en knapperig bakken. Dit doe je door niet te vaak te roeren maar de ene zijde van de stukjes bruin te laten worden en dan alles te keren en de andere kant bruin te laten worden. Dit kan alleen met een pan die niet aanbakt.


Als het flink bruin en knapperig is dan voeg je de ui en de knoflook toe. Dan doe je er een beetje sojasaus, bbq-saus en een beetje nepjus bij. Er moet geen laag saus in de pan ontstaan maar er moet een plakkerig laagje om  elk stukje heen ontstaan. Je gebruikt dus van elke saus maar een klein beetje. Max 1 tot 3 eetlepels. Ik gebruik meestal iets meer jus dan de sojasaus en bbq-saus. Ik serveer dit met gegrilde groenten waar ik deze keer extra aardappel aan toe heb gevoegd.CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.