CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Spinazie Pesto

Cheeky Vega Blog


Gisterenavond zag ik dat de verse spinazie in de koelkast lag te verwelken dus ik moest in 1 keer een grote zak spinazie verwerken. Anouk van groentjegezond  heeft een geweldige pesto van avocado en spinazie waar ik wel zin in had.


Maar ik had ook zin om de rode linzenpasta die ik vorige week heb gekocht, uit te proberen. Dat rode leek me wel leuk met groen. (De rode kleur verdween helaas bij het koken.)


Ik had nog niet eerder traditionele pesto gemaakt dus google liet me snel zien wat er in basilicumpesto zit en ik vond een gerecht voor spinaziepesto. Ik had speciaal hiervoor verse basilicum gehaald maar die hoefde niet in de spinaziepesto, zei google.

Wel dus, ik ben niet voor niks naar de winkel gegaan.


Ingrediƫnten:

200 gram verse spinazie (goed wassen)

flinke handvol verse basilicum

een blokje van de belegenkaas die we normaal op brood eten

(op dit moment eten we Vakantiekaas van de Jumbo, aanrader!) Ik denk dat het ong 50 gram kaas was.

40 gram pijnboompitten

(ik wilde nog wat pijnboompitten overhouden voor eroverheen)

handvol walnoten

sap van een halve citroen

peper

2 eetlepels olie


Bereiding:

Je kan dit maken in de keukenmachine of in de blender. Ik doe een deel van blaadjes eerst en gooi dan steeds wat ingrediƫnten erbij, anders kan mijn apparaat het niet aan. Dankzij de kaas hoeft er geen zout meer in.


We hebben dit met pasta gegeten en een gemengde sla met olijven, wat pijnboompitten en wat olijfolie ernaast.

Het was zo al heel lekker maar ik had zin in kaas dus ik heb mezelf een schepje Philadelphia over de pasta gegeven en Jeroen een stukje gorgonzola-mascarpone kaas.


CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.