CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Spaghetti met visvrije knoflookgamba's

Cheeky Vega Blog


Met de visvrije gamba's van de Vegetarische Slager kan je heel lekkere gamba's met knoflook maken. Ik vind ze lekkerder dan de echte, vooral omdat ik weet dat er niet nog restjes van het spijsverteringskanaal in kunnen zitten.


Je kan ze ook paneren zodat ze een krokant korstje krijgen. Dat recept zet ik binnenkort online.


Ingrediënten:

200 gram verse spinazie (goed wassen)

visvrije gamba’s van de Vegetarische slager.

5 teentjes knoflook

1 flinke Spaanse peper of een grote theelepel sambal oelek

5 eetlepels (of meer) olijfolie

(versgemalen zee) zout

versgemalen zwarte peper


Bereiding:

De gamba’s liggen te ontdooien in hun doosje terwijl ik een marinade maak van fijngesneden knoflook, rode peper (of de sambal),  3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Ik laat de marinade 10 minuten met rust zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Dan doe ik de gamba’s in een schaaltje en giet de marinade erover heen. De gamba’s zijn nog niet helemaal ontdooid maar dat komt vanzelf. Ik doe een klein bordje over het schaaltje en laat het een uurtje staan.


Na het uur kook ik de spaghetti zoals op de verpakking en giet deze af. Ik bak de gamba’s in 2 eetlepels olie tot ze een beetje bruin kleuren. Dan gooi ik de marinade eroverheen en bak ik de gamba’s nog 3 tot 4 minuten. De knoflook mag niet donker worden dus als deze licht verkleurt, dan is het klaar. Ik roer de spaghetti erdoor heen en serveer het geheel op twee borden met geraspte kaas.  Nu heb ik heerlijke vegetarische Spaghetti aglio e olio.


CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.