CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Pittige rode peperolie

Cheeky Vega BlogIk ben zelf niet zo’n fan van pittig eten maar vegetarisch eten mist vaak net een klein beetje die krachtige smaak die vlees wel heeft en door kleine beetjes pit erin te stoppen creëer ik eigenlijk een beetje meer kracht in mijn eten.-goedkope olijfolie

-10 grote hete rode pepers (Ik haal ze bij de Turkse supermarkt, daar zijn ze een stuk goedkoper)

-2 tenen knoflook


Bereiding

Ik snijd de groene topjes van de pepers en snijd de pepers in de lengte doormidden. Ik stop de pepers, met de witte zaadjes in een steelpannetje en voeg 2 gepelde tenen knoflook toe. Ik voeg olie toe tot alles bedekt is met olie en zet het op laag vuur. Het is niet de bedoeling dat je de boel frituurt. Ik moest het vuur steeds weer uit zetten om te voorkomen dat het te heet werd. Ik zorg dat het 1 uur goed warm blijft. Daarna zet ik het vuur uit en zet ik de pan in de koelkast met een deksel erop.


De volgende middag heb ik alle pepers uit het pannetje gevist en tot mijn verbazing viel het vruchtvlees zo van de velletje af. Ik schraap al het vruchtvlees los en doe de velletjes en het grootste deel van de zaadjes weg. Er blijven wat zaadjes aan het vruchtvlees pakken maar dat is niet zo erg.


Dan giet ik de olie uit de pan in een grote pot en daar voeg ik het vruchtvlees en de knoflook aan toe. Ik mix het met de staafmixer totdat het een mooie vloeibare massa is geworden zonder stukjes. Jeroen mag testen of het gelukt is. Hij noemt het mild. Ik noem het pittig. Nog wel te doen dus. Je hebt er altijd maar een klein beetje van nodig. Je zult het in mijn gerechten terug zien komen.

 CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.