CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Over Mij

Marloes Spaander


Duurzaamheid, het milieu, een gezond ecosysteem, compassie voor alle levende wezens, mijn eigen gezondheid, de gezondheid van mijn geliefden, me fit voelen en er fit uit zien.


Dat zijn zo’n beetje de dingen die ik belangrijk vind. (naast gezelligheid, leuke avonturen beleven en me niet aan conventies houden) Daarom eet ik dus ook vegetarisch.


Okee ik speel wel eens vals, als ik op bezoek ben en ik wil mijn gezelschap niet belasten met mijn keuzes. Of als ik in Duitsland ben en de kans heb om worst te eten. Gelukkig ben ik niet zo vaak in Duitsland. Of helaas, het is maar hoe je het bekijkt.


De omslag naar vegetarisch eten heeft lang geduurd. Ik heb er toch echt zo’n 6 jaar langzaam naar toe gewerkt door steeds minder vlees te gaan eten. Maar toen ik vier jaar geleden in Mexico in een veganistische hostel belandde en daar een "summer fling" met een Amerikaanse vegetariër die me vertelde over de gezondheidsrisico's die er zitten aan vlees eten, toen was ik om.


Hoe ik in die hostel kwam, dat was dan weer best wel random. Ik kwam aan op het vliegveld in surfwalhalla Puerto Escondido en had geen bestemming om te gaan slapen. Ik stapte in een busje naar het centrum en in die bus zaten 4 mensen met daarnaast lege stoelen. Ik zei tegen mezelf: “naast wie ik ga zitten zou zomaar de komende 4 maanden in Mexico kunnen bepalen.” Aangezien ik een kletskous ben. Ik koos een wat alternatief uitziende jonge vrouw, de meest spontane van de 4 keuzes. Sofia bleek uit Mexico City te komen en wilde maar wat graag mijn tourguide zijn.


Ik vroeg haar waar ze ging slapen en ze riep ‘in de leukste hostel van Puerto Escondido, ga met me mee!”

En zo krijgt je leven een wending die je niet ziet aankomen. En nu eet ik geen vlees meer. En de gerechten die ik maak wil ik graag met mensen delen.


Zoals ik al zei, ik hou me niet zo aan conventies. Dat geldt ook voor de manier waarop ik kook. Je zult soms denken ‘huh is dit een goede combi?” Maar ik probeer het gewoon en in de afgelopen 4 jaar heb ik 1 gerecht gemaakt dat tegenviel. En oh ja, nog wat belangrijks. Ik kan niet ruiken. Mijn neus werkt niet. Ik kan dus ook niet zo goed proeven.


Het gevolg? Onverwachte combinaties en smaakvolle gerechten! Jeroen noemt mijn eten smaakexplosies.CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.