CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Guinness Pie

Cheeky Vega Blog


Hier wordt iedereen blij van. Heerlijk stoofvlees maar dan zonder dieren. Ik raad het niet aan maar hier houd je mensen dus wél mee voor de gek. Zelfs de meest verstokte vleeseter kan niet ontkennen namelijk dat dit net zo lekker is.


Ingrediënten

-halve liter Guinness bier (en een twee om erbij te drinken)

-2 pakjes vegetarische runderstuckjes

-1 grote ui

-1 grote winterwortel

-3 tenen knoflook

-1 eetlepel tijm

-2 laurierblaadjes

-1 pakje bladerdeeg

-1 geklopt eigeel

-2 eetlepels bloem

-1 bouillonblokje

-zout en peper

-3 eetlepels olie


Bereiding

Ik bak de runderstuckjes in de olie tot ze wat donkerder zijn en een beetje krokant. Dit bereik je het makkelijkst door niet te vaak te roeren en goed in de gaten te houden of het niet aanbrandt. Ondertussen snijd ik de ui in stukken van ongeveer 3x3cm en de wortel in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Deze gooi ik bij het runderstuckjes.


Dan snijd ik de knoflook klein en doe dat er ook bij. Dan voeg ik de tijm en de laurierblaadjes en wat peper toe. Ik laat de boel een tijd pruttelen terwijl ik de bijgerechten bereid en de ovenschaaltjes voor de pie voorbereid. De ovenschaaltje smeer ik in met wat olie en dan doe ik het bladerdeeg erin. Ik zorg dat er bladerdeeg op de bodem en alle randen zit en ik bewaar plakjes  voor de bovenkant.


Ik herinner me van toen ik Engeland was dat ze daar alleen deeg op de bovenkant van de pie deden maar ik vind wat extra korst juist wel lekker. Na 15 tot 20 minuten pruttelen vind ik het vocht nog wat dun dus ik laat het indikken door 2 eetlepels bloem erbij te doen.


Dan verdeel ik het vleesmengsel over de ovenschaaltjes, ik snijd een kruisje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen en ik strijk met een kwast ei over de bovenste laag bladerdeeg. Nu kan het de oven in. Ik heb 20 minuten aangehouden op 200 graden. Toen was het korstje mooi bruin. Ik serveer het met aardappelpuree met een krokant korstje en doperwten en worteltjes.CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.