CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Gegrilde groenten

Cheeky Vega Blog


Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om elke dag 250 gram groenten en 2/3 stuks fruit eten. Dat is natuurlijk best wel een uitdaging. Vegetarisch eten komt nog met een andere uitdaging, namelijk voorkomen dat het saai is en dat je variatie en vlees gaat missen. 


Om groenten binnen te krijgen en voor de variatie, ga ik regelmatig met de lunch ook aardig los met koken. De groenten zijn dan ook niet aan te slepen op ons schip.


Ik heb mijn grootste ovenschaal gepakt (30x40cm) en alle groenten uit mijn koelkast in grote stukken gehakt. Het moeten grote stukken zijn want anders worden ze papperig. En met groot bedoel ik stukken van 3x3 cm of groter.


Ingredienten gegrilde groenten

-2 uien

-1 courgette

-1 aubergine

-cherrytomaten

-8 tenen knoflook

-paar hete pepers uit een potje (die mag Jeroen eruit vissen)

-1 zoete aardappel

-2 gewone aardappels

-8 snackpaprika’s

-Provencaalse kruiden (ong 1 eetlepel)

-Indiase kruidenmix (ong 1 eetlepel) óf Cajun kruiden óf Italiaanse kruidenmix óf jouw eigen favoriet

-olijfolie (ong 5 eetlepels)

-rode peperolie (ong 1 eetelepel)


Bereiding

De zoete en gewone aardappels heb ik gewassen en niet geschild. Ik heb ze in grote dikke frieten gesneden en drie minuten in kokend water gegooid (ik werk met kokend water uit de waterkoker, dat gaat sneller dan koud water opwarmen op het vuur). Als je geen zin hebt om ze voor te koken, snijd er dan dunne frietjes van.


Alle andere groenten heb ik in de ovenschaal gegooid, de aardappels afgegoten en erbij gegooid en daarover heen de kruiden en olie. Het moet geen badje van olie worden, je gaat niet frituren. Maar er moet wel overal olie en kruiden op komen. Even goed roeren.  25 minuten in de oven op 200 graden.CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.