CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Vega wrap met veel eiwitten

Cheeky Vega Blog


Ik doe aan krachttraining bij sportschool Chi-mento. Na het sporten wil ik graag veel eiwitten eten. Ik ben zelf nog niet aan de proteïneshakes begonnen dus heb ik vandaag deze vegawrap gemaakt.


Ik was er was er wel even mee bezig maar als je het simpel wil houden kun je gewoon wat dingen weglaten. Als je de tortilla alleen al vult met het vega gehaktmengsel is het ook al heel lekker. Al het andere is bonus. Doe ermee wat je wilt.


Ingrediënten

3 tenen knoflook

1 ui

1 doosje vega(n)gehakt

half potje Mexicaanse bonen van Hak

half potje mais

1 rode paprika

texmex kruiden

1 nectarine in stukjes gesneden (mango kan ook, of perzik)

Boon nuggets met bite 

1 avocado

een paar blaadjes sla

vers gemalen peper of wat pittige saus

maistortilla’s

3 eetlepels soyayoghurt


Bereiding


Ik maak het gehaktmengsel in een grote koekenpan. Ik begin met het klein snijden van de ui (snijd in het het formaat dat jij lekker vindt) en gooi dat met wat pittige rode olie in de pan. Daarna snijd ik de knoflook en de rode paprika en voeg ik die toe. Dan gooi ik het vegagehakt erbij en de bonen en mais.


Ik gebruik ongeveer 1 afgestreken eetlepel aan texmex kruiden en giet een scheut yoghurt erin. Ik doe alles op gevoel, daaruit mag je afleiden dat het niet zo nauw komt. Niet teveel in een keer toevoegen en regelmatig proeven. Zo leer je vanzelf wat genoeg is voor jouw smaak. Ik maak de wraps 1 voor een warm in een hete koekenpan en daarna bak ik de nuggets in diezelfde koekenpan.


Ik snijd de nectarine in stukjes. Ik haal de nuggets uit de pan en snijd ze in reepjes van een cm. Ik prak de avocado met wat pittige saus totdat het lekker smeuïg is. Als je niet van pittig houdt dan kan je ook een beetje zout en peper vermalen over de avocado. Ik smeer de wrap in met avocado,bedek dat met sla en leg er gehaktmengsel op. Daarbovenop doe ik de reepjes nuggets en nectarine en ik vouw de wraps dicht.CheekySurf Trouwvideo

Published Date


In 2017  zijn wij langs een strand in Mexico in de Stille Oceaan getrouwd op onze surfboards omringd door onze surfvrienden. Jeroen  in zwarte surf outfit en Marloes in een handgemaakte trouwjurk van Manou Chic.