Cheeky Vega Blog

Marloes Spaander


Eten is lekker. Gezond eten is lekker. Ongezond eten is lekker.  Ik vond vlees eten al van kinds af aan zielig voor dieren maar desondanks lukte het me niet om vegetariër te worden. Ik heb een zwak voor gehakt, spek, worst, varkenshaas en spare ribs. Ook toen ik op latere leeftijd leerde over de manier waarop we vee houden, wat echt niet ok is, lukte het me niet om te stoppen met vlees eten. Pas toen ik leerde wat vlees voor gezondheidsrisico's had, toen was ik om. Want ziek worden, dat vind ik best wel eng..


Wat kun je verwachten van mijn blog? Creatieve gerechten met vegetarisch/veganistisch vlees erin verwerkt. Vegetarisch vlees kopen en met boter bakken in de koekenpan is niet zo moeilijk. Maar vaak is dat ook niet écht lekker. Daarom ga ik helemaal los en probeer ik het 'vlees' om te toveren tot op echt lijkende vleesgerechten.


Guinness Pie

Cheeky Vega Blog


Hier wordt iedereen blij van. Heerlijk stoofvlees maar dan zonder dieren. Ik raad het niet aan maar hier houd je mensen dus wél mee voor de gek.


Zelfs de meest verstokte vleeseter kan niet ontkennen namelijk dat dit net zo lekker is.Cheekyvega Guinness Pie

Vega Spareribs

Cheeky Vega Blog


Een verstokte carnivoor hou je er niet meer voor de gek. Maar voor een vegetariër die ook wel een keer iets wil eten dat op vlees lijkt, of de vleeseter die moet worden overtuigd dat vegavlees heel lekker kan zijn, voor díe mensen is dit gerecht perfect.


Het is eigenlijk mijn best gelukte namaakvleesrecept dat ik in mijn repertoir heb. En dan heb ik hem niet eens zelf gemaakt, want voor dit recept gaat alle eer naar Jeroen.


Cheekyvega Spareribs
CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Tomatensoep met ballen

Cheeky Vega Blog


Ouderwetse tomatensoep valt bij iedereen in de smaak. Deze vegasoep smaakt net zo lekker als oma's tomatensoep maar zit vol met moderne ingrediënten. En hij is makkelijk te maken.


Dankzij de courgette en de melk smaakt het een beetje zoals tomatencrèmesoep, wat ik zelf dan weer heel lekker vind.


Gegrilde groenten

Cheeky Vega Blog


Volgens het Voedingscentrum is het belangrijk om elke dag 250 gram groenten en 2/3 stuks fruit eten. Dat is natuurlijk best wel een uitdaging. Vegetarisch eten komt nog met een andere uitdaging, namelijk voorkomen dat het saai is en dat je variatie en vlees gaat missen. 

Om groenten binnen te krijgen en voor de variatie, ga ik regelmatig met de lunch ook aardig los met koken. De groenten zijn dan ook niet aan te slepen op ons schip.


CheekySurf Vega Blog Gegrilde groenten
CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Sandwich spinaziepesto met gegrilde groenten

Cheeky Vega Blog


Tijd voor lunch! Ik heb nog een restje gegrilde groenten in koelkast staan en wat Spinaziepesto die gebaseerd is op een recept van Groentje Gezond.


Met volkorenbrood is dit een super gezonde lunch, waar alles van de schijf van vijf in zit.


Soaghetti met visvrije knoflookgamba's

Cheeky Vega Blog


Met de visvrije gamba's van de Vegetarische Slager kan je heel gamba's met knoflook maken. Ik vind ze lekkerder dan de echte, vooral omdat ik weet dat er niet nog restjes van het spijsverteringskanaal in kunnen zitten.

Je kan ze ook paneren zodat ze een krokant korstje krijgen. Dat recept zet ik binnenkort online.CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Vega wrap met veel eiwitten

Cheeky Vega Blog


Ik doe aan krachttraining bij sportschool Chi-mento. Na het sporten wil ik graag veel eiwitten eten. Ik ben zelf nog niet aan de proteïneshakes begonnen dus heb ik vandaag deze vegawrap gemaakt. Ik was er was er wel even mee bezig maar als je het simpel wil houden kun je gewoon wat dingen weglaten. Als je de tortilla alleen al vult met het vega gehaktmengsel is het ook al heel lekker. Al het andere is bonus. Doe ermee wat je wilt.CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Bananenbrood

Cheeky Vega Blog


Deze snack zit tussen cake en brood in. Het is een gezond tussendoortje of een lekker ontbijtje. Dit brood bestaat namelijk uit boekweitmeel, wat gezonder is dan witte bloem, eieren en fruit. Ik wil er geen extra suiker aan toevoegen maar ik wil wel dat het lekker zoet wordt dus naast de banenen gebruik ik rozijnen en appel.CheekySurf Vega Blog Bananenbrood
CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Kruidige Mexicaanse soep

Cheeky Vega Blog


Toen ik in Mexico een dagje ziek was at ik in een restaurantje in de hitte kruidige soep waardoor ik mij direct beter voelde. Deze heb ik thuis direct geprobeerd na te maken.  Daar at ik hem met vis en rijst erin, vandaag heb ik hem met vegavlees en vermicelli gemaakt. Het is allebei heel lekker! Zeker rijst in de soep is een aanrader.


CheekySurf Vega Blog Spinazie Pesto

Spinazie Pesto

Cheeky Vega Blog


Gisterenavond zag ik dat de verse spinazie in de koelkast lag te verwelken dus ik moest in 1 keer een grote zak spinazie verwerken. Anouk van groentjegezond  heeft een geweldige pesto van avocado en spinazie waar ik wel zin in had.  Maar ik had ook zin om de rode linzenpasta die ik vorige week heb gekocht, uit te proberen. Dat rode leek me wel leuk met groen. (De rode kleur verdween helaas bij het koken.)


CheekySurf Wedding Video

2017-07-28


It was crazy ridiculous love at first sight. From the day we met, we started planning our global surf tour. We  got married on July 28th, 2017 in the South Pacific, in Mexican waters, on our surfboards, surrounded by our friends. We are very honored to have Filmspeicherstudios film crew with us during this special time.